Symptomen van een vaginale schimmelinfectie

Een vaginale schimmelinfectie is niet gevaarlijk, maar kan wel erg vervelend zijn. Mogelijke symptomen zijn onder andere jeuk, een branderig gevoel en abnormale witte afscheiding.

Gelukkig bestaan er behandelingen om je snel en doeltreffend te verzorgen.

In de meeste gevallen treft een vaginale schimmelinfectie je zowel inwendig als uitwendig (vulvo-vaginale schimmelinfectie). Om de schimmel compleet en effectief te doden, is het aangeraden om beide zones te behandelen.

Mocht je twijfelen of de symptomen van een vaginale schimmelinfectie wel van toepassing zijn op jouw situatie? Neem dan contact op met je arts of apotheker voor advies.

Om te vermijden dat de symptomen vroegtijdig terugkeren is het belangrijk dat je altijd de behandeling tot het einde volgt zoals aanbevolen door je arts of apotheker.

Symptomen

Jeuk Een branderig gevoel Witte afscheiding
  • Jeuk

    Een vaginale schimmelinfectie kan in- of uitwendige jeuk aan de vagina veroorzaken. De neiging bestaat om te gaan krabben. Probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen, want dit kan de huid en slijmvliezen aantasten.

  • Een branderig gevoel

    Een vaginale schimmelinfectie kan een brandend gevoel veroorzaken aan de buitenkant van de vagina.

  • Witte afscheiding

    Bij een vaginale schimmelinfectie kan abnormale afscheiding ontstaan. Deze afscheiding is vaak wit, dik, klonterig en gewoonlijk bijna geheel geurloos.