Wat is een vaginale schimmelinfectie?

Vaginale jeuk? Branderig gevoel? Abnormale witte geurloze vaginale afscheiding?

Kans is groot dat je een vaginale schimmelinfectie hebt. Het blijft een taboe. Nochtans kan een vaginale schimmelinfectie bij om het even welke vrouw overkomen, 3 van de 4 vrouwen ervaren het minstens één keer in hun leven.

Een vaginale schimmelinfectie, ook wel Candida genoemd, is een infectie van de vagina. Het wordt veroorzaakt door een onevenwichtige vaginale flora of wanneer het hormonaal evenwicht verandert. De bacteriën en de schimmels leven natuurlijk in onze vagina maar wanneer er een overmatige groei is van de schimmel Candida albicans, kan het een vaginale schimmelinfectie veroorzaken.

Maak jou geen zorgen, Canestene® Gyn en Intim zijn daar om jou te helpen. Je vindt snel jouw glimlach terug !

Gaat een vaginale schimmelinfectie vanzelf over?

Een vaginale schimmelinfectie gaat niet altijd vanzelf over en kan erg lastig zijn.

Het gamma Canestene® is vrij verkrijgbaar in de apotheek.

Is een vaginale schimmelinfectie besmettelijk voor mijn partner?

Dit kan gebeuren. Je partner zal dan ook last hebben van uitslag of jeuk. Als dit het geval is, moet jouw partner zich ook laten behandelen. Het is aanbevolen om geen seksuele betrekkingen te hebben wanneer je een vaginale schimmelinfectie hebt.

Opgelet! De effectiviteit en veiligheid van latexproducten zoals condooms en baarmoederringen kan ook worden verminderd door gebruik te maken van Canestene® geneesmiddelen.

Top

Canestene®Gyn 500 mg tablet voor vaginaal gebruik, Canestene® Gyn 500 mg zachte capsule voor vaginaal gebruik, Canestene® Gyn 2% crème voor vaginaal gebruik en Canestene® Intim 1% crème bevatten clotrimazol en zijn geneesmiddelen voor volwassenen. Niet gebruiken tijdens het eerste trimester van de zwangerschap en bij borstvoeding. Tijdens de zwangerschap dient de vaginale tablet of vaginale capsule te worden gebruikt. Tijdens zwangerschap zonder applicator gebruiken. De efficiëntie en veiligheid van bepaalde producten zoals spermicida, condooms en pessariums (baarmoederringen) kunnen verminderd zijn bij gelijktijdig gebruik van deze geneesmiddelen. Geen langdurig gebruik zonder geneeskundig advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan je apotheker.