Dropdown Language

Veelgestelde vragen

  Vaginale schimmelinfectie

   Vaginale jeuk is een veelvoorkomend symptoom van vaginale schimmelinfectie. Je zou dus best een vaginale schimmelinfectie kunnen hebben. Kijk op de symptomenpagina of je de andere symptomen van een vaginale schimmelinfectie ook herkent.

   Een branderig gevoel aan je vagina is een veelvoorkomend symptoom van vaginale schimmelinfectie. Je zou dus best een vaginale schimmelinfectie kunnen hebben. Kijk op de symptomenpagina of je de andere symptomen van een vaginale schimmelinfectie ook herkent.

   Witte, geurloze afscheiding is een veelvoorkomend symptoom van vaginale schimmelinfectie. Je zou dus best een vaginale schimmelinfectie kunnen hebben. Kijk op de symptomenpagina of je de andere symptomen van een vaginale schimmelinfectie ook herkent.

   Jazeker, Canestene Gyn is bij online-apotheken verkrijgbaar. Klik op de "waar te koop" button voor de online-verkooppunten waardoor je makkelijk en snel Canestene Gyn in huis kunt halen.

   Als je een keer een vaginale schimmelinfectie hebt gehad, betekent dit niet automatisch dat je dat nog een keer zult krijgen. Je kunt wel een aantal voorzorgsmaatregelen treffen waardoor je de kans verkleint dat je nogmaals last krijgt van een vervelende infectie. Klik hier voor de tips van Canestene Gyn welke maatregelen je kunt treffen om een vaginale schimmelinfectie te voorkomen.

   Het kan gebeuren dat de tablet niet goed is opgelost, bijvoorbeeld door een onvoldoende vochtige omgeving waardoor de werking onvoldoende is geweest. Dit kan overigens geen kwaad. In zo’n geval zou Canestene Gyn 2% crème een oplossing kunnen bieden.

   Als dit je eerste keer is dat je een vaginale schimmelinfectie hebt, maak dan een afspraak met je   huisarts. Als je bekend bent met een vaginale schimmelinfectie dan kun je effectief (zonder voorschrift van de huisarts) behandelen met Canestene Gyn. Klik hier om het volledige assortiment van Canestene Gyn / Intim te bekijken.

   Als je denkt dat je mogelijk een SOA hebt opgelopen, maak dan een afspraak met je huisarts.

   Ja, ook mannen kunnen geïnfecteerd raken met een schimmelinfectie. Klik hier om meer informatie over Canestene Intim te krijgen.

   Het is niet zo dat iedereen die een antibioticakuur gebruikt automatisch last krijg van een vaginale schimmelinfectie. Wel zorgt antibiotica ervoor dat de natuurlijke balans van schimmels in je vagina verstoord kan worden waardoor de schimmel ‘Candida Albicans’ de overhand kan krijgen. Hierdoor kun je last krijgen van een vaginale schimmelinfectie. Canestene Gyn doodt effectief de schimmel en verlicht zo de jeuk.

   Zwangere vrouwen hebben relatief gezien een grotere kans om een vaginale schimmelinfectie te krijgen. Dit komt doordat hormonale schommelingen de natuurlijke balans van schimmels in je vagina kunnen verstoren. Echter, raadpleeg altijd je apotheker of huisarts voordat je medicijnen gebruikt tijdens de zwangerschap, dit geldt ook voor het gebruik van Canestene Gyn als je zwanger bent.
   Het is toegelaten om Canestene Gyn 500mg zonder applicator te gebruiken vanaf het 2de trimester van je zwangeschap .

   Alle geneesmiddelen van Canestene Gyn bevatten dezelfde werkzame stof, alleen de toedieningsvorm en behandelduur kan verschillen. De werkzaamheid is hetzelfde en dus even effectief.

   Lees altijd goed de bijsluiter voordat je een geneesmiddel gebruikt. Zoek je de bijsluiter, klik dan hier.

   Lees altijd goed de bijsluiter voordat je een geneesmiddel gebruikt. Zoek je de bijsluiter, klik dan hier.  
    

   Lees altijd goed de bijsluiter voordat je een geneesmiddel gebruikt. Zoek je de bijsluiter, klik dan hier.

   Nee, Canestene Gyn 500mg 1-dag vaginale tablet, vaginale zachte capsule en Canestene Gyn 2% 3
   dagen vaginale crème zijn geneesmiddelen die zonder voorschrift te koop zijn bij de apotheek en online.
   Canestene Intim is ook zonder voorschrift verkrijgbaar.

   Gebruik Canestene Gyn volgens de aanwijzingen in de bijsluiter. Canestene Gyn crème is enkel bestemd voor vaginaal gebruik. De aanbevolen dosering is 1 behandeling per dag gedurende 3 opeenvolgende dagen.

   Gebruik Canestene Intim volgens de aanwijzingen in de bijsluiter. Canestene Intim crème is enkel bestemd voor uitwendig gebruik. De aanbevolen dosering is 2-3 maal per dag gedurende 1 à 2 weken.

   Wanneer je niet bekend bent met de symptomen van een vaginale schimmelinfectie is het verstandig een (huis)arts te raadplegen. Een vaginale schimmelinfectie herken je aan:

   •  Jeuk
   • Branderig gevoel 
   • Rode gezwollen vulva
   • Witte, klonterige geurloze afscheiding

   Volg de aanwijzingen in de bijsluiter. Verwittig uw arts als u oraal tacrolimus of sirolimus (een middel dat het immuunsysteem onderdrukt) gebruikt. Wanneer u dit middel en Canestene Gyn gelijktijdig gebruikt, dan kan de hoeveelheid tacrolimus of sirolimus in uw bloed toenemen.