Dropdown Language

Typische vrouwenklachten

Vrouwen kunnen anderen gezondheidsklachten ervaren dan mannen. Logisch, het vrouwenlichaam is natuurlijk heel anders gebouwd! Maar wat zijn nu typische vrouwenklachten?

Canestene Gyn heeft enkele ‘vrouwenzaken’ voor je op een rij gezet inclusief tips om deze typische klachten te voorkomen of verminderen.
 

Vaginale Schimmelinfectie (VSI)

Vrouwen praten er liever niet over, maar 3/4 van de vrouwen heeft soms last van een vaginale schimmelinfectie. Een vaginale schimmelinfectie, ook wel candida genoemd, is een infectie van de vagina die wordt veroorzaakt door bepaalde schimmelsoorten of gisten en geeft vervelende symptomen zoals jeuk, witte afscheiding en een branderig gevoel.

Meer weten over de symptomen van vaginale schimmelinfectie en hoe je deze infectie effectief kunt behandelen? Check hier

Menstruatieklachten

Menstruatiepijn voelt anders dan 'gewone' pijn. Veel vrouwen ervaren een doffe of juist stekende pijn in de onderbuik of onderrug. De pijn kan doortrekken naar je rug, heupen of bovenbenen. Ook kun je last krijgen van hoofdpijn en misselijkheid.

Om ervoor te zorgen dat je baarmoeder samentrekt en het dikke baarmoederslijmvlies afgestoten kan worden, maakt je baarmoeder prostaglandines aan. Menstruatiepijn is daarom vaak het hevigst op de eerste dag, want dan is de concentratie prostaglandines het hoogst. 
 

Vaginale schimmelinfectie effectief behandelen

Een vaginale schimmelinfectie is meestal niet gevaarlijk, maar gaat vaak niet vanzelf over.

Om jeuk, een branderig gevoel en witte (geurloze) afscheiding (dit zijn de symptomen van vaginale schimmelinfectie) effectief te behandelen, kun je Canestene Gyn 500mg zachte capsule gebruiken.