Dropdown Language

Wat is een schimmelinfectie?

Hoe weet je of je last hebt van een schimmelinfectie?  Een schimmelinfectie, ook wel candida genoemd, kan erg vervelend zijn en gaat niet altijd vanzelf over.  Een schimmelinfectie kan op verschillende plekken op je lichaam ontstaan, bijvoorbeeld aan je voeten, op je huid of in je mond. Ook hebben 3 op de 4 vrouwen wel eens in hun leven te maken met een vaginale schimmelinfectie.

Oorzaken van een schimmelinfectie

Een schimmelinfectie kan verschillende oorzaken hebben. In het algemeen zijn er verschillende factoren die invloed hebben op het ontstaan van een schimmelinfectie op je lichaam.

Oorzaken van een schimmelinfectie zijn onder andere:

  • Het gebruik van antibiotica of andere medicijnen
  • Een lage weerstand
  • Diabetes
  • Het te grondig wassen van je lichaam met zeep of douchegel
  • Onvoldoende ventileren van je kleding, schoenen of ondergoed

Naast algemene oorzaken van schimmelinfecties op je lichaam zijn er specifiekere oorzaken voor bijvoorbeeld een vaginale schimmelinfectie. Lees meer over de oorzaken van vaginale schimmelinfectie.

Last van een schimmelinfectie?

Heb jij last van een schimmelinfectie? Het is belangrijk om erachter te komen of je last hebt van een schimmelinfectie of dat er misschien iets anders aan de hand zou kunnen zijn. 

Twijfel je over de symptomen of over een behandeling met een zelfzorggeneesmiddel? Vraag dan je huisarts om advies.

Wist je dat schimmelinfecties…

...het gebruik van deodorant of geparfumeerde zeep een schimmelinfectie op je huid kan veroorzaken?

...het belangrijk is om je huid maar ook je vagina goed droog te deppen na het douchen, wassen of sporten?

...sterke wasmiddelen voor je kleren, sokken of ondergoed je huid kunnen irriteren? Gebruik een mild, geurloos wasmiddel om je ondergoed te wassen.

...sneller kunnen ontstaan wanneer je een antibioticum slikt?

Een schimmelinfectie behandelen

Een schimmelinfectie gaat niet altijd vanzelf over. Het kan nodig zijn dat je een schimmelinfectie behandelt door deze bij de bron aan te pakken.

Canestene bevat de werkzame stof clotrimazol die schimmels (zoals candida) effectief doodt. Canestene werkt effectief bij vaginale schimmel of huidschimmel: het remt in korte tijd de groei van de schimmel, doodt de schimmel en verlicht zo de jeuk (veelvoorkomend symptoom van een schimmelinfectie).

Symptomen van schimmelinfectie effectief behandelen

Je kan de symptomen van een schimmelinfectie effectief thuis behandelen met de geneesmiddelen van Canestene. Deze zijn zonder voorschrift verkrijgbaar bij je apotheker of online-apotheker.

Om de symptomen van vaginale schimmelinfectie  effectief te behandelen, kun je Canestene Gyn zachte capsule gebruiken. Lees voor gebruik de bijsluiter.