Dropdown Language

Branderig gevoel vagina

Wat is een branderig gevoel in je vagina?

Ineens heb je een branderig gevoel in je vagina als je vrijt of als je plast. Ook je schaamlippen lijken rood en opgezwollen en zo nu en dan word je overvallen door jeuk. Een vervelend ongemak waar je het liefst snel van af wilt.

Oorzaken branderig gevoel in je vagina

Een branderig gevoel in je vagina kan verschillende oorzaken hebben:

  • Uitwendige irritatie
  • Slechte vaginale hygiëne
  • Vaginale schimmelinfectie
  • Blaasontsteking (pijn bij het plassen)
  • Vaginale droogheid

Branderig gevoel? Check op vaginale schimmelinfectie!

Een branderig gevoel in je vagina kan duiden op een vaginale schimmelinfectie, ook wel candida genoemd. Wist je dat er in je vagina bacteriën en schimmels leven? Deze werken met elkaar samen om je vagina te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Tussen de bacteriën en schimmels bestaat een natuurlijk evenwicht. Het kan echter voorkomen dat goede bacteriën afnemen, bijvoorbeeld door te veel wassen of medicijngebruik. Op dat moment kunnen schimmels de overhand krijgen. Dit noemen we een vaginale schimmelinfectie. Een vaginale schimmelinfectie herken je aan vaginale jeuk, een branderig gevoel en een witte, geurloze afscheiding. Een vaginale schimmelinfectie behandel je effectief  met een 1-dagbehandeling van Canestene Gyn 500 mg of Canestene Gyn 2% crème voor een vaginale 3 dagenbehandeling.

Lees meer over vaginale schimmelinfectie

Symptomen van een branderig gevoel effectief behandelen

Een vaginale schimmelinfectie is meestal niet gevaarlijk, maar gaat vaak niet vanzelf over.

Om de symptomen van vaginale schimmelinfectie zoals een branderig gevoel effectief te behandelen, kun je Canestene Gyn 500mg zachte capsule gebruiken.

Het is belangrijk om goed voor je vagina te zorgen. Weet jij eigenlijk hoe je dat het beste doet? Hieronder hebben we wat weetjes voor je op een rijtje gezet.

Wist je dat …

…de binnenkant van je vagina zichzelf reinigt. Het is dus voldoende om de buitenkant van je schaamlippen met lauwwarm water af te spoelen.
…het gebruik van deodorant of geparfumeerde zeep je vagina kan irriteren.
…het belangrijk is om je vagina goed droog te deppen na douchen, wassen of sporten.
…sterke wasmiddelen voor je ondergoed je vagina kunnen irriteren. Gebruik een mild, geurloos wasmiddel om je ondergoed te wassen.
…vaginale douches en spoelingen het slijmvlies kunnen irriteren.
…vrijen terwijl je vagina droog is het slijmvlies kan irriteren. Heb je last van vaginale droogheid kun je dus beter een glijmiddel gebruiken.
…je het beste van voren naar achteren kan afvegen als je naar de wc bent geweest.