Man en last van schimmelinfectie? Check je symptomen!

Dropdown Language

Switch Language

Schimmelinfectie bij mannen

Kan een man last krijgen van een schimmelinfectie rondom zijn geslachtsdeel?  

Het antwoord is ja: mannen kunnen zeker last krijgen van een schimmelinfectie aan hun geslachtsdeel. Dit wordt ook wel balanitis candidiasis of genitale schimmel genoemd.

Ondanks dat een schimmelinfectie aan het geslachtsdeel van de man GEEN SOA is, is deze schimmelinfectie wel seksueel overdraagbaar.


Het is daarom aan te raden als jij of je partner regelmatig last heeft van een schimmelinfectie aan het geslachtsdeel (vagina of penis) beiden te behandelen met Canestene Intim 1% crème.

Oorzaken van een schimmelinfectie bij mannen

Een schimmelinfectie aan de penis wordt net als bij een vaginale schimmelinfectie veroorzaakt door gisten. In ongeveer 90 procent van de gevallen gaat het dan om de gist ‘Candida Albicans’. Deze schimmel wordt ook gevonden in de huidflora van gezonde mensen.

Echter, als de schimmels en bacteriën die van nature op of in het menselijke lichaam zitten uit evenwicht raken, kan dat leiden tot typische symptomen van schimmelinfecties. Oorzaken voor het uit balans raken van het natuurlijke evenwicht kunnen zijn:

 • Het gebruik van antibiotica
 • Diabetes
 • Verzwakt immuunsysteem
 • Te strakke voorhuid

Symptomen van schimmel (penis) bij mannen:

Ben je bang dat je last hebt van een schimmelinfectie aan de penis? De symptomen zijn te herkennen aan:   

 • Jeuk aan het geslachtsdeel
 • Roodheid van de voorhuid en eikel. De binnenkant van de voorhuid kan er opgezwollen uitzien
 • Brandende pijn, bij het plassen of tijdens geslachtsgemeenschap

Bovenstaande symptomen komen overeen met de symptomen van een vaginale schimmel bij vrouwen, waarbij een vrouw last kan krijgen van jeuk en een branderig gevoel in de vagina.

Schimmel aan de penis behandelen

Een genitale schimmelinfectie ofwel balanitis candidiasis is meestal niet gevaarlijk, maar kan wel vervelend zijn. Een schimmelinfectie is bovendien seksueel overdraagbaar. Het is daarom aan te raden als jij last hebt van een schimmelinfectie aan de penis deze te behandelen met bijvoorbeeld Canestene Intim 1% crème.

Canestene Intim 1% crème kan gebruikt worden voor een effectieve behandeling van balanitis candidiasis, een schimmelinfectie die zich bij mannen voordoet.

Herbesmetting voorkomen

Om herbesmetting bij balanitis candidiasis te voorkomen, kan een vrouwelijke partner zich behandelen met de geneesmiddelen van Canestene Gyn 500mg bij vaginale schimmel.

Canestene werkt effectief bij schimmelinfecties, zoals genitale schimmelinfecties. Het doodt de schimmel en verlicht zo vervelende symptomen als jeuk en een branderig gevoel. 

Canestene Intim 1% crème doodt huidschimmel en verlicht zo de jeuk en een branderig gevoel. Geschikt voor genitale schimmel bij mannen.

Canestene Intim 1% crème voor uitwendig gebruik

Canestene Intim 1% crème voor uitwendig gebruik

Uitwendig behandelen van een schimmelinfectie aan de uitwendige vrouwelijke of mannelijke geslachtsorganen. Canestene Intim 1 % crème voor uitwendig gebruik is effectief en verlicht jeuk.

Tips bij schimmelinfectie aan de penis

 • Canestene Intim 1%: effectief bij de behandeling van Balanitis Candidiasis ofwel een schimmelinfectie aan de penis
 • Tip: een schimmelinfectie bij mannen aan de penis en een vaginale schimmelinfectie zijn beide seksueel overdraagbaar
 • Canestene Intim 1% kan gebruikt worden voor een effectieve behandeling van balanitis candidiasis, een schimmelinfectie die zich bij mannen voordoet
 • Om herbesmetting bij balanitis candidiasis te voorkomen, kan een vrouwelijke partner zich behandelen met de geneesmiddelen van Canestene Gyn 500mg bij vaginale schimmel
 • De geneesmiddelen van Canestene Intim 1% zijn zonder voorschrift verkrijgbaar

Canestene Gyn en Canestene Intim kunnen de werking en veiligheid van rubberproducten zoals condooms en pessaria verminderen. Ook kunnen de werking en veiligheid van producten die, vaginale spermicide gebruiken als contraceptievum, verminderen.

Lees meer over Canestene Intim 1% crème.

Lees meer over Canestene Gyn 500mg zachte capsule voor vaginaal gebruik.

Veelgestelde vragen over schimmel bij mannen en vrouwen

Is vaginale schimmel overdraagbaar aan je partner?
Ja, ook mannen kunnen geïnfecteerd raken met een schimmelinfectie.

Moet mijn partner zich preventief behandelen als ik een vaginale schimmel heb?
Ook mannen kunnen geïnfecteerd raken met een schimmelinfectie. Behandel pas als je last krijgt van klachten, bijvoorbeeld met Canestene Intim 1% crème. 

Wat is het verschil tussen een SOA en een schimmelinfectie aan de penis?
Een SOA is een seksueel overdraagbare aandoening.  Een schimmelinfectie aan de penis kan zijn/worden overgedragen door seksueel contact. Omdat dit ook kan ontstaan zonder seksueel contact te hebben, wordt in het geval van een schimmelinfectie aan de penis/vaginale schimmelinfectie niet gesproken over een SOA maar over een schimmelinfectie.

Daarnaast kan een schimmelinfectie vanzelf overgaan, in tegenstelling tot een SOA. Een SOA moet altijd behandeld worden door een arts.

FBNB