Dropdown Language

Vaginale schimmelinfectie op vakantie? Liever niet!

Zomertips

Een warm klimaat, zwemmen in de zee, lekker naar het park of luieren op het strand … wie heeft er nu geen zin in de zomer met warme temperaturen?  Maar wist je dat vrouwen in de zomer eerder last kunnen krijgen van een vaginale schimmelinfectie?

Voor veel vrouwen breekt in de zomerperiode een tijd aan van langverwacht verlof. Het hele jaar hard gewerkt, nu tijd om te genieten. Op zo’n moment zit je niet te wachten op een infectie zoals een vaginale schimmel, die je plotseling overvalt.

Toch komt een vaginale schimmelinfectie in de zomer helaas vaker voor. De volgende checklist laat zien wat je kunt doen om vaginale schimmel tijdens je vakantie te voorkomen.

1. Vermijd werkstress voor je vakantie

Vaak ben je nét voordat je vakantie begint opeens heel erg druk op je werk. Je moeten dingen afronden, overdragen en je out-of-office nog aanzetten. Maar juist die spanning, zo vlak voor je vakantie, kan de vakantiepret goed bederven.  
Stress heeft namelijk een negatieve invloed op je gehele immuunsysteem - en dus ook op het gevoelige ecosysteem van je vagina (ofwel de vaginale flora).

Wat kun je doen om dit te voorkomen? Zoals bij meer dingen is een goede voorbereiding het halve werk. Begin op tijd met het organiseren van je overdracht, zodat het werk zich niet opstapelt zo vlak tegen het punt van vertrek.  Maak van tevoren een takenlijst met alle belangrijke zaken die je wilt afronden en/ of overdragen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken of je iets belangrijks vergeet. Probeer je zaken over te dragen of af te ronden. Je zult zien als je dit geleidelijk aan voorbereidt, bijvoorbeeld de laatste week voor je vakantie elke dag een beetje, je dit enorm veel stress scheelt op de laatste dag voor je verlof.


2. Begin op tijd met de voorbereidingen voor je vakantie

Net als bij punt één is voorbereiding hier het toverwoord.  Het inpakken van je tas of koffer of het regelen van de juiste reisdocumenten kan een hele bevalling zijn. Begin er vooral op tijd mee om zoveel mogelijk lastminutestress te vermijden. Het geheim zit ‘m ook hier in de juiste planning en een systematische aanpak.
Houd een lijstje bij met wat je absoluut wilt meenemen. Vink af wat je in je tas hebt gestopt. Regel je buurvrouw op tijd om je planten water te geven of je kat te verzorgen. Stel belangrijke boodschappen niet uit tot het laatste moment. En zorg voor een goede EHBO-kit of reisapotheek voor het geval je deze op vakantie nodig hebt.
 

Tip: vul je reisapotheek aan!

Heb je een doosje of toilettas met pijnstilllers, pleisters en de standaardzaken? Stop er dan ook een geneesmiddel in dat helpt bij vaginale schimmelinfectie, want niet in alle landen is dit geneesmiddel zonder voorschrift verkrijgbaar. 

 

Canestene Gyn 500mg 1-dagbehandeling:

Canestene Gyn 500mg 1-dagbehandeling werkt effectief: het doodt de vaginale schimmel en verlicht zo de jeuk dankzij de werkzame stof clotrimazol. De zachte capsule (of tablet) zorgt voor een lokale behandeling voor vaginaal (inwendig) gebruik.

Naast de inwendige behandeling met de capsule, kan voor verlichting van de uitwendige jeuk aanvullend Canestene Intim 1% crème worden gebruikt.