Dropdown Language

Vaginale candida

Is candida hetzelfde als vaginale schimmelinfectie?

Candida is een schimmelinfectie die veroorzaakt wordt door gistachtige schimmels. De gist Candida Albicans is een gist die bijna iedereen wel bij zich draagt op de huid, in de mond en darmen, én in de vagina. Samen met bacteriën zorgen gisten voor een natuurlijk gezond evenwicht. Wordt dit evenwicht verstoord, dan kan het voorkomen dat deze gist zich te veel gaat reproduceren. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren onder invloed van medicijnen of een verzwakt immuunsysteem. Op dat moment noemen we het een schimmelinfectie of een candida-groei.

Hoe herken ik candida?

Er zijn een heleboel symptomen die kunnen wijzen op een zogenaamde candida-overgroei, zoals een slechte adem, opgezette buik, menstruatiestoornissen, constipatie of diarree, kalknagels, voetschimmel en huidschimmel. Op deze pagina vertellen we je meer over vaginale candida oftewel vaginale schimmelinfectie.

Candida en vaginale schimmelinfectie?

Een vaginale schimmelinfectie herken je aan jeuk, een branderig gevoel en een witte afscheiding. In tegenstelling tot bacteriële vaginose is je afscheiding bij een vaginale schimmelinfectie geurloos. De meeste vaginale schimmelinfecties gaan gepaard met een branderig gevoel en jeuk aan je vagina. Kortom erg vervelend.

Canestene Gyn helpt tegen vaginale candida

Canestene Gyn is een geneesmiddel tegen vaginale schimmelinfectie dat vrij verkrijgbaar is bij de apotheek. Canestene Gyn 500mg zachte capsule voor vaginaal gebruik is een effectieve behandeling in 1 dag: het stopt de groei en doodt de candida dankzij de werkzame stof clotrimazol.

Tips om vaginale candida te voorkomen

  • Draag katoenen ondergoed
  • Gebruik geen zeep of douchegel bij het wassen van de vagina
  • Vermijd te strakke kleding
  • Gebruik lauw water bij het wassen van de vagina
  • Gebruik tampons alleen als je ongesteld bent en verschoon ze regelmatig