Dropdown Language

De 6 symptomen van vaginale schimmelinfectie

Hoe behandel je een vaginale schimmelinfectie?

Behandelen van een vaginale schimmelinfectie

Een vaginale schimmelinfectie is vaak niet gevaarlijk maar kan wel erg vervelend zijn. Bovendien gaat een vaginale schimmelinfectie vaak niet vanzelf over.

Je kunt een vaginale schimmelinfectie (ook wel vaginale candida genoemd) effectief behandelen met bijvoorbeeld een zachte capsule, tablet of crème voor vaginaal gebruik.

Canestene Gyn zijn geneesmiddelen die zonder voorschrift verkrijgbaar zijn bij de apotheek én online apotheken.

Verschillende toedieningsvormen: capsule, tablet of crème

Elk lichaam is anders. Canestene Gyn heeft daarom verschillende toedieningsvormen ontwikkeld, zodat jij kunt kiezen voor het geneesmiddel dat je geschikt vindt. Bijvoorbeeld een (inwendige) 1-dagbehandeling met de zachte capsule, de tablet of een 3 dagenbehandeling met een crème-variant.  Naast de inwendige behandelingen kun je aanvullend uitwendig Canestene Intim 1% crème gebruiken als je veel last hebt van bijvoorbeeld jeuk of een branderig gevoel.

Alle geneesmiddelen van Canestene Gyn zijn even effectief bij een vaginale schimmelinfectie, dankzij de werkzame stof clotrimazol. Maak wel altijd de kuur af, zoals omschreven in de bijsluiter.

Symptomen effectief behandelen

Een vaginale schimmelinfectie is meestal niet gevaarlijk, maar gaat vaak niet vanzelf over. Daarom kun je een vaginale schimmelinfectie effectief behandelen, bijvoorbeeld met de korte 1-dagbehandeling met de zachte capsule van Canestene Gyn.

De zachte capsule zorgt voor een lokale behandeling voor vaginaal (inwendig) gebruik.

Naast de inwendige behandeling met de capsule, kan voor verlichting van de uitwendige jeuk aanvullend Canestene Intim 1% crème worden gebruikt.

Liever een andere behandelvorm? Hieronder vind je de verschillende behandelvormen van Canestene.

Canesten female doctor icon

Zonder voorschrift verkrijgbaar

Online verkrijgbaar zonder voorschrift bij jouw favoriete apotheek.

 

Vaginale schimmelinfectie… Wat is dat eigenlijk?

Meer dan 3 op de 4 vrouwen hebben er wel eens last van: een vaginale schimmelinfectie. Een vaginale schimmelinfectie wordt ook wel vaginale candida-infectie genoemd. In feite zijn deze twee termen hetzelfde. Een vaginale schimmelinfectie is een infectie van de vagina, veroorzaakt door bepaalde schimmelsoorten of gisten. Vaginale schimmelinfectie kan vervelend zijn, maar is gelukkig niet gevaarlijk.

Onzeker over je symptomen?

Last van jeuk, een branderig gevoel en witte (geurloze) afscheiding, maar onzeker of je last hebt van een vaginale schimmelinfectie? Vraag raad aan je apotheker of arts.

Feiten over vaginale schimmelinfectie

Canesten pie graph icon

Een sterke vaginale (visachtige) geur is géén symptoom van vaginale schimmelinfectie – een sterke geur en ongewone afscheiding zijn symptomen van bacteriële vaginose.

Canesten yeast cells under microscope icon

Vaginale schimmelinfectie herken je aan jeuk, een branderig gevoel en witte geurloze afscheiding – dit zijn typische symptomen van een vaginale schimmelinfectie.

Canesten chemical free symbol

Een vaginale schimmelinfectie of candida is geen SOA – een schimmelinfectie is wel overdraagbaar op je partner, maar kan ook ontstaan zonder dat je seks hebt gehad.