Oorzaken & Symptomen van een vaginale schimmel

Wat zijn de oorzaken van een vaginale schimmelinfectie ?

Meest voorkomende oorzaken van vaginale schimmelinfectie zijn onder andere:

  1. Hormonale contraceptie
  2. Het gebruik van bepaalde antibiotica of geneesmiddelen
  3. Een zwak immuunsysteem
  4. Zwangerschap of menstruatie
  5. Diabetes
  6. Seksuele activiteit
  7. Onaangepaste intieme hygiëne
  8. Psychologische stress

Belangrijk om te weten ! Vaginale schimmel of Candida is geen SOA, maar het is een infectie die onaangenaam kan zijn. Gelukkig, bestaan er de effectieve behandelingen van Canestene® die je snel de glimlach zal teruggeven !

Wat zijn de symptomen van een vaginale schimmelinfectie ?

Een vaginale schimmelinfectie is niet gevaarlijk, maar kan wel erg vervelend zijn. Iedereen is anders, je symptomen kunnen dus verschillen van die van een vriendin of een andere vrouw. De verschijnselen kunnen ook veranderen elke keer dat je een vaginale infectie krijgt.

Veel voorkomende symptomen:

  1. Vaginale jeuk
  2. Een branderig gevoel aan de vagina of rond de intieme zone
  3. Witte geurloze vaginale afscheiding
  4. Lichte zwelling van uw schaamlippen

Deze symptomen zijn niet ongewoon:

  1. Pijn tijdens seksuele activiteit
  2. Rode schaamlippen
  3. Pijn wanneer je moet plassen
  4. Schilfervorming rond de geslachtsorganen

Twijfel je of de symptomen van een vaginale schimmelinfectie wel van toepassing zijn op jouw situatie? Neem dan contact op met jouw arts of apotheker voor advies.

infographic

Top

Canestene® Gyn 500 mg tablet voor vaginaal gebruik, Canestene® Gyn 500 mg zachte capsule voor vaginaal gebruik, Canestene® Gyn 2% crème voor vaginaal gebruik en Canestene® Intim 1% crème bevatten clotrimazol en zijn geneesmiddelen voor volwassenen. Niet gebruiken tijdens het eerste trimester van de zwangerschap en bij borstvoeding. Tijdens de zwangerschap dient de vaginale tablet of vaginale capsule te worden gebruikt. Niet gebruiken tijdens het eerste trimester van zwangerschap en bij borstvoeding. Tijdens zwangerschap zonder applicator gebruiken. De efficiëntie en veiligheid van bepaalde producten zoals spermicida, condooms en pessariums (baarmoederringen) kunnen verminderd zijn bij gelijktijdig gebruik van deze geneesmiddelen. Geen langdurig gebruik zonder geneeskundig advies.