Een vaginale schimmelinfectie behandelen

Hoe kan je een vaginale schimmelinfectie met Canestene® behandelen?

Het meest voorkomend symptoom is uitwendige jeuk, maar dit wil niet zeggen dat je enkel de uitwendige symptomen moet verzorgen. Inderdaad, in bijna 8 op 10 gevallen is de infectie aanwezig inwendig en uitwendig in de vagina.

Vaginale schimmel wordt meestal behandeld met een geneesmiddel dat een antischimmelmiddel bevat. De werkzame stof in de geneesmiddelen van Canestene® is clotrimazol. Het bestrijdt de verspreiding van Candida albicans.

Er zijn verschillende behandelingsalternatieven in het Canestene® gamma

Om de schimmel inwendig te doden:

Je hebt de keuze tussen verschillende behandelingen in het Canestene® gamma:

  • Behandelingen van één dag met een vaginale zachte capsule of vaginale tablet Canestene® Gyn met clotrimazol 500 mg
  • Of een behandeling voor 3 dagen met een crème voor vaginaal gebruik Canestene Gyn met clotrimazol 2%

Deze geneesmiddelen behandelen je infectie en symptomen allemaal, maar omdat elke vrouw uniek is, bestaat er in ons gamma verschillende behandelingsopties om aan de voorkeuren van elke vrouw te voldoen.

Om de uitwendige jeuk te verlichten:

Je vindt in ons gamma het geneesmiddel Canestene® Intim 1% terug. Het is een crème voor uitwendig gebruik die uitwendige symptomen van de schimmelinfectie behandelt en verlicht, zoals jeuk. Het is mogelijk om Canestene Intim 1% crème te gebruiken in aanvulling met de behandeling van Canestene® Gyn 500mg.

Hoe moet je Canestene® Gyn 500mg gebruiken?

Om te vermijden dat de symptomen terugkomen, is het belangrijk dat je de behandeling tot op het einde volgt, zoals aanbevolen door jouw arts of jouw apotheker.

Hoe een schimmelinfectie bij de man te behandelen?

Vrouwen zijn niet de enigen die last hebben aan een schimmelinfectie op de uitwendige geslachtsorganen, ook mannen hebben hier last van. De symptomen zijn onder andere jeuk en een branderig gevoel.

In dat geval, kan de man Canestene® Intim 1% crème gebruiken, deze moet hij aanbrengen gedurende 1 à 2 weken op de uitwendige geslachtsorganen. De crème zal de jeuk verlichten en de schimmel doden.

Vraag raad aan jouw arts wanneer je geen beterschap waarneemt of wanneer de klachten niet verminderen na 7 dagen.

Top

Canestene® Gyn 500 mg tablet voor vaginaal gebruik, Canestene® Gyn 500 mg zachte capsule voor vaginaal gebruik, Canestene® Gyn 2% crème voor vaginaal gebruik en Canestene® Intim 1% crème bevatten clotrimazol en zijn geneesmiddelen voor volwassenen. Niet gebruiken tijdens het eerste trimester van de zwangerschap en bij borstvoeding. Tijdens de zwangerschap dient de vaginale tablet of vaginale capsule te worden gebruikt. Niet gebruiken tijdens het eerste trimester van zwangerschap en bij borstvoeding. Tijdens zwangerschap zonder applicator gebruiken. De efficiëntie en veiligheid van bepaalde producten zoals spermicida, condooms en pessariums (baarmoederringen) kunnen verminderd zijn bij gelijktijdig gebruik van deze geneesmiddelen. Geen langdurig gebruik zonder geneeskundig advies.